Wednesday 11 April 2012

Baked Chicken Macaroni


 Before bake....


 After baked....

Are you ready....serving time...

Recipe Source: Sky Blue's Kitchen...Thank you Diana for the recipe...my children love it esp my daughter.....Aud...enjoy yourself Audrey.....




Bhn²

Makaroni _ d masak seperti arahan dalam bungkusan (i use the spiral type).
Dada ayam _ d cincang ( i suka perap dgn garam, gula, serbuk lada hitam dan serbuk lada putih sekejap )
Bawang besar _ d cincang halus
Bawang putih _ d cincang halus
Cendawan butang dalam tin _ d potong kecil²
Keju parmesan( i use cheddar cheese)
Minyak zaitun
Serbuk lada putih
Sedikit garam jika perlu
Pati tomato
Keju mozarela parut
Daun basil(i don put)


Cara²
  1. Panaskan minyak zaitun dan tumiskan daun basil , bawang besar dan bawang putih hingga naik baunya.
  2. Masukkan cendawan butang dan kacau rata.
  3. Setelah itu.. masukkan pula ayam cincang dan pati tomato.
  4. Setelah ayam empuk.. barulah d masukkan makaroni dan kacau lagi.
  5. Kemudian masukkan pula serbuk lada putih dan keju parmesan.
  6. Kacau seketika dan sekiranya perlu nak tambah garam boleh tambahkan sedikit.
  7. Angkat dan masukkan makaroni ke dalam bekas pembakar. Taburkan keju mozarela parut.
  8. Bakar dalam oven.
  9. Angkat dan hidang.


No comments:

Post a Comment

Almond nib and Cheese Pretzels